Audi A3


De Audi A3 is een compact model uit de serie van de Duitse autofabrikant Audi. De auto wordt gebeschouwd als het instapmodel van Audi en maakt gebruik van het platform waar onder andere de Volkswagen Golf en de Audi TT gebruik van maken. De auto is verkrijgbaar als hatchback en als cabriolet.

Tweede generatie

De tweede generatie verscheen in 2003 op de markt en werd net als andere modellen van Audi ontworpen door Walter da\'Silva. Het eerste model was leverbaar met een DSG transmissie, ook wel S-tronic genoemd. Er kwam daarnaast een zescilinder versie, de 3.2L VR6 met een vermogen van 250pk, die ook te vinden is in de Volkswagen Golf R32.


5 deuren

De Sportback kwam in 2004 op de markt. Dit is de vijfdeurs-variant van de Audi A3 en is 6.8 centimer langer dan de driedeurs-variant. De auto is een combo van de A3 en een Avant en is dus geen volwaardige stationcar.

Facelifts

De generatie werd in 2005 en 2008 gefacelift. De veranderingen zijn onder andere een single-frame grille, nieuwe motoren en LED-verlichting in de koplampen.

S3

De S3 werd in 2006 op de markt gebracht. De auto kreeg een viercilinder 2.0L FSI turbomotor, heeft vierwielaandrijving en ligt 2.5 centimer lager de A3. Daarnaast is de auto voorzien van 17 inch velgen met remschijven die zijn voorzien met het S3-logo. Ook in de rest van het uiterlijk komt het logo van de S3 steeds naar voren. De grille is verchroomd, de voorbumper heeft groter lunchtinlaten en op de achterkant bevind zich een spoiler. In 5.7 seconden sprint de S3 van 0 tot 100km/u.

Cabriolet

De cabrioletversie van de Audi A3 kwam in 2008 op de markt. De auto staat bekend als een Coupé Cabriolet en heeft in plaats van een stalen vouwdak, een minder populair stoffen softtop. De auto heeft alle kenmerken van de facelift die doorgevoerd werd in 2008, zoals de LEDlampen en de gewijzigde voorkant.

Trefwoorden: Audi A3 informatie, Audi S3, S3, Sportback, Audi A3 Cabriolet, Audi A3, DSG transmissie, S-tronic, facelift, FSI turbomotor, grille, spoiler, Audi A3, A3