Audi A4


De Audi A4 kwam op de markt als een middenklasse model. Het model wordt gemaakt door Duitse fabrikant Audi. De eerste A4 werd in 1994 op de markt gebracht als de opvolger van de Audi 80. Het model kwam op de markt met een sedan- en limousineversie en werd later uitgebreid met de stationwagon (1996). De auto was veel moderner dan zijn voorganger. Tegenwoordig concurreert  de Audi A4 met de BMW 3-serie en de Mercedes C-klasse.

4e Generatie

De 4e generatie kwam in september 2007 op de markt. In eerste instantie kwam alleen de limousineversie op de markt, maar in 2008 verscheen ook de Avant. De cabrioletversie wordt bij deze generatie achterwegen gelaten. Er verscheen een compleet nieuw uiterlijk, gemaakt door Walter de’Silva die eerder ook de A5 en de Q7 ontwierp. Het meest opvallende aan het model is het gebruik van de LED’s in de lampen. Deze LED’s worden nu bij alle Audi modellen toegepast.


S4

In oktober 2008 werd dit model op de Mondial de l’Automobile onthult. De auto verscheen in 2009 op de markt. De S4 beschikt over een krachtigere motor dan de A4 en over een groter vermogen (333 pk). De auto is standaard voorzien van een quattro vierwielaandrijving en is ook als sportdifferentieel te verkrijgen. De S4 is zowel als S4 Limousine en als S4 Avant beschikbaar.

A4 allroad

In Februari 2009 werd de A4 Allroad onthuld. Het is een cross-over van de A4 Avant en is de opvolger van de succesvolle A6 allroad. De auto heeft een grotere bodemvrijheid, heeft aan de voor- en achterkant een 2 cm grotere spoorbreedte, nieuwe bumpers en een grille met verchroomde spijlen. Het model wordt standaard geleverd met een quattro vierwielaandrijving.

Trefwoorden: Audi A4 informatie, S4, Quattro, A4 Allroad, LED, Allroad, Audi, Audi A4 Avant, Audi 80, cabriolet, Audi A4, S4 Limousine, S4 Avant