Audi A6


De middenklasse variant van het merk Audi is de Audi A6. Audi richt zich met de A6 met name op de wat hogere middenklasse. De auto is niet alleen te verkrijgen in een sedanversie maar ook als stationcar (ook wel de Avant). De terreinversie is de Audi Allroad Quattro. De Duitse autofabrikant gaat met het model de concurrentie aan van de BMW 5, de Mecedes E en de Volvo S80.

Derde generatie

De derde generatie van het model kwam in 2004 op de markt. Het model werd gebouwd op een C6-platform en is ontworpen door Walter de\'Silva. De nieuwe versie heeft meer ruimte dan zijn voortganger en is 12 centimeter langer. De voornaamste veranderingen zijn de nieuwe grille, nieuwe bumpers en nieuwe lampen. Net als bij de andere modellen van Audi werden ook bij de A6 de LEDlampen gebruikt.


Allroad Quattro

De A6 Allroad Quattro is de terreinvariant van de A6 Avant. Het model werd in 2006 op de markt gebracht met een hoger onderstel en standaard ingebouwde luchtvering. Ook heeft de Allroad Quattro enkele uiterlijke wijzigingen.

(R)S6

De sportieve versie van de A6 is de S6. De auto kwam in 2006 op de markt met een 5.2L V10 FSI motor met een vermogen van 435pk. De V10 motor is gebaseerd op de motor afkomstig uit de Lamborghini Gallardo en wordt ook gebruikt in de Audi S8.
Twee jaar na de introductie van de S6 kwam de krachtigste variant van de A6 op de markt, de Audi RS6. De auto heeft een 5.0L V10 biturbo motor met een vermogen van 580pk. De motor is afgeleid van de S6, maar is wel vernieuwd en opnieuw ontwikkeld.

Facelift

Eind 2008 heeft de A6 een facelift gekregen. Er is LEDverlichting in de koplampen geplaatst en de voorbumper is aangepast. Het onderstel is licht aangepast en er is meer confort gecreërd.

Trefwoorden: Audi A6 informatie, Audi S6, S6, Audi RS6, RS6, Audi A6, Audi A6 Allroad, Audi A6 Quattro, A6 Quattro, A6 Allroad, A6 Allroad Quattro, A6 Avant, LED, Audi A6, A6