Audi Q7


De Audi Q7 is de SUV-variant van het merk Audi. De auto werd in semptember van het jaar 2005 gepresenteerd op de IAA.  De Q7 is heel herkenbaar, de auto wordt gebouwd op het platform waar onder andere de SUV van volkswagen (Touareg) en de SUV van Porsche (Cayenne) op zijn gebouwd. Het model is gebaseerd op de conceptcar Pikes Peak quattro, die eerder getoond werd in 2003.

Side Assist

De auto kreeg verschillende technische extra\'s aan boord. Onder de side assist, die aangeeft dat er een voertuig zich in de dode hoek bevindt, een adaptief cruisecontrolsysteem, die de rijsnelheid van het voertuig dat zich voor de auto bevindt overneemt en de standaard extra\'s als een navigatiesysteem en climatecontrol. Met al deze extra\'s gaat Audi de strijd aan met verschillende andere SUV\'s.


V12

In 2006 werd de Q7 V12 TDI getoond. De auto is voorzien van een 6.0L V12 TDI dieselmotor met een max. vermogen van 500pk en een max. koppel van 1.000Nm. De auto bereikt in minder dan 6 seconde een snelheid van 100km/u. Ook het uiterlijk werd licht gewijzigd, zo kwamen er nieuwe bumpers en 2 rijen LEDlampjes op de voorkant. Eind 2008 kwam de auto op de markt met nog een paar wijzigigen, zoals een ovalen uitlaat.

Facelift

In 2009 kreeg het model zijn eerste facelift. Er kwamen nieuwe koplampen met xenon verlichting, LED-verlichting en LED knipperlichten. Ook bij de achterlichten werd LED-verlichting geplaatst. Andere veranderingen waren de vernieuwde bumbers, de aangepaste grille van chrome spijlen en de nieuwe kleuren.
Ook de motor kreeg een nieuwe versie, namelijk de 3.0L TDI Dieselmotor. De motor is voorzien van een DeNOx katalysator, waardoor het aan de Euro6 norm vodoet. Het doel van deze motor is het stimuleren van de autoverkoop in Amerika.

Trefwoorden: Audi Q7 informatie, Audi, SUV, IAA, Side Assist, LED, Q7 V12 TDI, Euro 6-norm, DeNOx katalysator, Pikes Peak Quattro, cruisecontrolsysteem, Audi Q7, Q7