Bentley Continental


De Bentley Continental GT werd in 2003 als een 2 + 2 sportcoupé geïntroduceerd, als opvolger van de op Rolls Royce gebaseerde Continental R & T. Hij is ontworpen door de Belgische ontwerper Dirk van Braeckel en wordt gebouwd op het D1 platform van de Volkswagen Group. Hij deelt veel technische aspecten met de Volkswagen Phaeton.
Deze is uitgerust met een 6.0 liter, dubbele turbomotor W12, die 552 pk (412 kW) kan leveren en een topsnelheid heeft van zo’n 319km/h.Bentley Continental Flying Spur

De zesdeurs Continental Flying Spur is het sedanmodel van de Continental. Deze werd in 2005 getoond aan het grote publiek op de Geneva Motor Show.
De Continental Flying Spur deelt veel van de technische aspecten met de Continental GT en is sinds de zomer van 2005 te koop op de Europese en Amerikaanse markt. Samen met de Bentley Continental GT heeft de Flying Spur ervoor gezorgd dat de jaarlijkse productie van Bentley steeg van ongeveer 1000 wagens in 2003 tot 9200 in 2006.
Een merkwaardig aspect van de Continental Flying Spur is zijn grill. Hij lijkt van verchroomd metaal te zijn, maar in werkelijkheid is hij van plastic gemaakt. Dit is gedaan uit veiligheidsoverwegingen, hij moet namelijk breken na de botsing met een verkeerspaaltje.

Bentley Continental GTC

De Bentley GTC is de cabrioletversie van de GT. Hij is gepresenteerd in september 2005 en was te koop op de wereldmarkt vanaf herfst 2006. Na de tweede generatie Azure, is het  de tweede cabriolet die Bentley uitbrengt in 2005.

Bentley Continental GT Speed

Op 1 augustus 2007 introduceert Bentley details van een krachtigere GT. De kracht is opgevoerd naar 610 pk (449 kW), heft een topsnelheid van 325 km/h en de acceleratie van 0 tot 100 km/h doet hij in 4.3 seconde. Het gewicht is ook met 35 kg gereduceerd. Er zijn ook enkele kleine verschillen aan de buitenkant, zoals een getinte grille.

Trefwoorden: Bentley Continental informatie, Bentley Continental GT, Bentley Continental GTC, Bentley Continental Flying Spur, Bentley Continental GT Speed, Bentley Continental, Continental