Citroen C1


De Citroën C1 is de nieuwe, kleine auto van Citroën die in Marseille werd gepresenteerd. Opvallend genoeg is deze ongeveer gelijk met het kleine model van Peugeot en Toyota uitgekomen. Elk van de drie met zijn eigen unieke karakter en details.

Vormgeving.

De C1 is qua vormgeving een echte Citroën, want zijn uiterlijk is vriendelijk, sympathiek maar ook wel een beetje eigenwijs. Alles loopt naadloos in elkaar over, zo zit het achterportier direct tegen de achterlichten aan. Deze sluiten op hun beurt weer naadloos aan op de achterklep.

Dit is allemaal erg mooi en goedkoper qua productie, maar het is niet altijd even praktisch. De bagageruimte is namelijk niet groot ten opzichte van andere modellen. Via de achterportieren kun je gemakkelijk achterin komen, alleen voor volwassenen is de ruimte toch wat krap vergeleken met andere auto\'s van dezelfde soort.
Voorin is het er ten opzichte van andere primminia gesteld met de ruimte. De C1 heeft comfortabele stoelen. Ook is het dashboard origineel ontworpen. Door de prima afwerking wil Citroen het idee geven dat je in een volwaardige auto zit en niet in een budget auto.

Motor

De  C1 is op dit moment alleen met een 3-cilinder 1 liter benzinemotor beschikbaar. Deze is gefabriceerd door Toyota. Hij trekt van 0 tot 100 km/h in 13,7 seconde en de topsnelheid bedraagt 157 km/h. De C1 is zowel handgeschakeld als met een automaat leverbaar. Het gemiddeld verbruik is ongeveer 1 liter op 21.7 km.
Met zijn lage CO2 uitstoot heeft hij ook energielabel A gekregen en is hierdoor gunstig qua bijtelling. Ondanks dat er geen zware motor in ligt, loopt deze wagen wel prima op lange afstand, de motor maakt nauwelijks geluid als je in zijn 4 of 5 rijdt.

Trefwoorden: Citroen C1 informatie, A-label, energielabel A, klein model, concurrent Peugeot, concurrent Toyota, Marseille,Citroen C1, C1