Daihatsu Cuore


De Daihatsu Curo wordt gemaakt door het uit Japan afkomstige automerk Daihatsu, dat voor 71% in handen is van de autofabrikant Toyota. Het is een compact stadsmodel. De auto wordt niet alleen onder de naam Cuore verkocht maar ook onder de namen Mira, Domino en Charade. De eerste generatie van de auto was de Daihatsu Fellow Max, die vanaf 1977 onder de naam Cuore in Europa werd verkocht. Het model was te herkennen aan de ronde achterramen.

De Zevende Generatie

In 2007 werd de nieuwste generatie van de Cuore op de markt gebracht, namelijk de zevende generatie. Er kan een keuze gemaakt worden uit twee verschillende optiepakketten, namelijk de Trend en de wat luxer uitgeruste Premium. De verschillen die de Premium luxer maakt zijn de stuurbekrachtiging, de achterbank die te verstellen is en het dashboard. De modellen beschikken echter wel over de zelfde motor met een vermogen van 69pk. Het model is bijna 20% krachtiger dan zijn voorganger. Opvallend is dat in Nederland alleen de vijfdeursvariant verkrijgbaar is.


Milieuvriendelijk en zuinig

In 2008 werd de Daihatsu Cuore aangeschreven als auto met de minste CO2 uitstoot per kilometer. Het was niet alleen de meest milieuvriendelijke auto maar was ook een van de meest zuinige modellen. Op het gebied van benzinemotoren was de auto zelfs het meest zuinig. De auto verbruikt namelijk slechts 4.4 liter benzine per 100 kilomter. De ANWB verkoos de auto in een onderzoek tot goedkoopste auto per gereden kilometer. Voor een kilometer werd in het onderzoek een prijs berekend van 25.5 eurocent.

Autoweek

De Daihatsu Cuore werd door het autoblad Autoweek uitgeroepen tot testwinnaar. De auto behaalde zijn overwinning nadat de strijd gewonnen werd met de Citroen C1, de Ford Ka, de Hyundai I10, de Kia Picanto, de Renault Twingo en de Suzuki Alto. De auto werd onder andere beoordeeld op het gebruiksgemak en de zuinigheid.

Trefwoorden: Daihatsu Cuore informatie, Daihatsu Fellow Max, Trend, Premium, Mira, Domino, Fellow Max, Charade, Daihatsu Cuore, Cuore