Ford Fiesta


In 1976 werd de Fiesta door Ford geïntroduceerd als nieuw model in de economyklasse. Deze auto was niet al te duur, maar had toch goede rijeigenschappen. De kenmerkende grille van de Fiesta zorgde ervoor dat deze zeer gunstige milieueigenschappen had. Inmiddels produceert Ford al het zesde model Fiesta, die een stuk ruimer en luxueuzer is dan zijn voorgangers.

Ford Fiesta VI

De zesde Ford Fiesta is in het begin van de herfst in 2009 uitgekomen. De basis deelt hij met de Mazda 2. Volgens geruchten zou de naam Fiesta verdwijnen en vervangen worden door de naam Verve. Dit is echter niet doorgegaan, op de achterkant van de auto staat nog steeds Fiesta, zoals al ruim 30 jaar het geval is. Qua vormgeving is de Fiesta, net als de Mondeo en de S-max, van het zogenaamde Kinetic Design afgeleid. Deze auto zal beschikken over de nieuw ontwikkelde anti-afsla hulp, zodat bij het wegrijden de auto niet meer af zal slaan. Alle modellen verbruiken onder de 6 liter benzine per 100km, en zijn hiermee dus erg zuinig. Momenteel wordt de Ford Fiesta alleen in Europa verkocht, maar vanaf 2010 is hij ook in het Verre Oosten en in Noord-Amerika in de showroom te vinden. De auto wordt gemaakt in het Duitse Keulen en in Thailand.


Modellen

Bij de introductie van de nieuwe Fiesta wordt hij met 5 verschillende motoren aangeboden. Het instapmodel betreft een 1.3 liter benzinemotor die 60pk levert. Deze viercilinder is ook verkrijgbaar in een 82pk-variant. Er is een dieselmotor beschikbaar in de vorm van een 1,6-liter-TDCi met 90pk. Hierboven komen nog de 1.4 liter benzine met 96pk en een 1.6 liter met 120pk. Alle modellen zijn uitgerust van front- en zijairbags, ABS en ESP.

ECOnetic model

Er wordt binnenkort ook een ECOnetic model van de Fiesta geïntroduceerd. Deze zal worden aangedreven door een Dieselmotor 1.6TDCI, die een vermogen zal leveren van 66Kw (90pk), die een CO2 uitstoot zal hebben van 98g/km. Hij zal slechts 3.6L/100km verbruiken, en is daarmee dus een zeer milieuvriendelijke en goedkoop te rijden auto.

Trefwoorden: Ford Fiesta informatie, Ford Fiesta VI, Kinetic Design, ECOnetic, Ford, economyklasse, Keulen, Thailand, Ford Fiesta, Fiesta