Honda Civic


De Honda Civic is een compacte wagen die zowel ontworpen is als geproduceerd door Honda. Hij is in de Verenigde Staten de op een na langst verkochte auto uit Japan, op de Toyota Corolla na. Na allerlei nieuwe generaties is de Civic een wat luxueuzer model geworden van Honda.

Hij werd in juli 1972 geïntroduceerd als een tweedeurs coupé , in september opgevolgd door een driedeurs hatchback. Hij was voorwiel aangedreven en had een relatief veel ruimte aan boord. Inmiddels zijn we al weer toe aan de achtste generatie van de Civic.


Honda Civic generatie 8 (2006 tot nu)

In 2006 splitste Honda de markt in twee delen, een voor de thuismarkt (Japan) en Noord Amerika, en een voor Europa die een simpelere vering heeft en een agressievere stijl. De Europese versie is beschikbaar als een drie- en vijfdeurs hatchback, terwijl de Japanse/Noord Amerikaanse versie als coupé of sedan beschikbaar is.

In Europa is zowel de drie als de vijfdeurs hatchback beschikbaar met een 1.4 VTEC motor, een 1.8 VTEC motor, een 2.0I motor en met een zuinige maar sterke 2.2 CTDI dieselmotor. Het verbruik op de snelweg schommelt tussen de 10 en 14 km per liter brandstof.

Facelift in 2009

In 2009 voerde Honda een facelift door voor de Civic. Hij kreeg een lichte designverandering aan de voor- en zijkant. De grill kreeg meer de vorm van een honingraat, de velgen werden veranderd door meer spaken toe te voegen. Ook werden de mistlichten een beetje aan gepast. Het interieur kreeg bluetooth comptabiliteit en als optie werd een met leder bekleed stuurwiel toegevoegd.
 
Al met al is er bij deze facelift niet geweldig veel veranderd en werden de technische specificaties gelijk gehouden.

Trefwoorden: Honda Civic informatie, Honda Civic generatie 8, Honda Civic facelift 2009, Honda Civic, VTEC Motor, CTDI Dieselmotor, Civic