Hyundai I10


De Hyundai I10 is een stadsauto, ook wel een hatchback. De auto wordt gefabriceert door Hyundai Motor Motor Company in de stad Chennai te India. De slagzin die Hyundai de auto meegeeeft is \'compact, ruim, sportief, zuinig, betaalbaar maar compleet\'.  In 2007 kwam de auto op de markt als vervanger van de Hyundai Atos. In Maleisië wordt de auto Inokom i10 genoemd.

Styling

De Hyundai I10 heeft chrome grills, geintergreerde mistlampen, grote koplampen en de achterklep is herkenbaar aan het handvat van chroom. In Nederland wordt het model gelevert met elektrische stuurbekrachtiging, ingebouwde radio en centrale portiervergrendeling. De lente van de auto is ongeveer 3.7 meter en is daarmee identiek aan de lengte van zijn voorganger. Toch zijn er wel wat veranderingen ten opzichte van de Atos. Zo is het ontwerp is ergonomischer dan van zijn voorganger.


Motoren

De Hyundai I10 is voorzien van een 1.1 Liter viercilinder motor met een vermogen van 66pk. De auto verbruikt ongeveer 5 liter op 100 kilomter en behoort tot het B-label. Daarnaast is er een 1.1 Liter CRDi versie beschikbaar. Deze variant heeft een vermogen van 75pk en verbruikt slechts 4.3 liter diesel per 100 kilometer.

Varianten

De Hyundai I10 is verkrijgbaar in vier verschillende klassen. De goedkoopste variant is de Pure en alle opvolgende klassen hebben steeds enkele extra\'s. Je moet hierbij denken aan airbags voor de passagiers, een toerenteller en elektrische ramen. De duurste variant, de zogenaamde I-catcher, is verzekerd van airco, mistlampen en lichtmetalen velgen.

Verkoopcijfers

In Nederland worden per jaar zo\'n 5 tot 6 duizend I10\'s verkocht. Michaela Krajicek, tennister, is het gezicht van de campagne. Hyundai wil op deze manier de auto onder het publiek brengen en de verkoop van de I10 stimuleren.

Trefwoorden: Hyundai I10 informatie, Hyundai Atos, Pure, I-catcher, B-label, hatchback, CRDi, Hyundai I10, Hyundai Inokom i10, Inokom, I10