Kia Ceed


De Kia Cee’d is een kleine familiewagen die in december 2006 door het Koreaanse Kia Motors op de markt gebracht is. Hij is beschikbaar als driedeurs hatchback (‘Pro cee’d ‘), als vijfdeurs hatchback en als vijfdeurs stationwagen. Er is keuze tussen vijf motoren, waarvan 3 benzinemotoren en twee dieselmotoren. Deze zijn allemaal beschikbaar met een keuze tussen een automaat of handschakeling. De Cee’d is ontworpen in Frankfurt door Miklos Kovacs.


Successen

De Kia Cee’d is een groot succes in Europa en is de eerste Koreaanse wagen die echt kan concurreren met de beste auto’s in de Golf-categorie. Dit is niet alleen door de befaamde zeven jaar durende garantie. De Cee’d is erg goed in de smaak gevallen bij de autopers door zijn ruime interieur, soepele motoren, goede standaarduitrusting en een goede prijs. De motoren besparen ook veel brandstof, wat een groot voordeel is tegenwoordig.

Kia Pro cee’d, EX Cee\'d

De Kia Pro cee’d is de drie deurs variant van de Cee’d. Het grote verschil met zijn grotere broer is het jonger ogende interieur en een scherpere besturing. Deze Cee’d debuteerde op de Frankfurt Auto Show van 2007, en hij werd vanaf januari 2008 verkocht.
De nieuwe Kia Ex cee’d is de cabrio concept car van de Cee’d . Deze werd op de Autosalon van Geneve gepresenteerd in 2007. Hij is gebasseerd op de Pro Cee’d.

ECO cee\'d

Kia heeft een nieuw concept onthuld van de Pro Cee’d, met verbeterde aerodynamica en een hybride versie van de dieselmotor. Deze is op de markt vanaf 2009. Hij is standaard uitgerust met Kia’s  nieuwe ISG (Idle Stop&Go) systeem, die bevat ook een managementfunctie om de accu zuinig te gebruiken. De energie die bij het remmen wordt verbruikt, wordt ook deels opgevangen en wordt gebruikt om de accu op te laden.

Trefwoorden: Kia Ceed informatie, Kia Pro Ceed, Kia Ex Ceed, Kia Eco Ceed, ISG, Idle Stop & Go, Kia Motors, Pro Ceed, Ex Ceed, Eco Ceed, Kia Ceed, Ceed