Maserati Quattroporte


De Maserati Quattroporte is een luxe vierdeurs sedan gemaakt door het Italiaanse Maserati. De naam ‘Quattroporte’ staat voor vier deuren in het Italiaans. Er zijn in totaal vijf generaties van de Quattroporte uitgebracht, elke was goed voor ongeveer 5 jaar. De eerste Quattroporte werd verkocht in het jaar 1963.

Quattroporte V (2004-nu)

In 2004 werd de nieuwe versie van de Quattroporte geïntroduceerd. Deze heeft een 4.2 liter benzinemotor. Hij is leverbaar als een Coupé, Spyder en als de nieuwe Gran Turismo. De Quattroporte trekt op van 0 tot 100 km/h in 5.6 seconde en de topsnelheid bedraagt 269 km/h. Deze vijfde generatie werd op de Frankfurt Motor Show onthuld in het jaar 2003. Hij kan handgeschakeld geleverd worden of als automaat. Door de speciale gewichtsverhouding van de Quattroporte is hij erg behendig in de bochten.


Maserati Quattroporte Sport GT

De Sport GT versie van de Quattroporte werd in 2005 op de Frankfurt Motorshow geïntroduceerd. Deze had een verbeterde versnellingsbak, 20 inch velgen, andere vering en exclusieve details in zowel het exterieur als het interieur.

Maserati Quattroporte Sport GTS

De Sport GTS versie werd in 2007 in Frankfurt geïntroduceerd. Ook deze heeft 20 inch velgen, alleen de vering is weer veranderd en er zijn andere remmen voor meer grip met de weg. Door de nieuwe rotors die van ijzer en aluminium gemaakt zijn, slijten de remmen minder snel. Er zijn ook enkele carbon fiber accenten toegevoegd.

Maserati Quattroporte  Executive GT

De Executive GT versie kwam uit in januari 2006. Hij is gebaseerd op een speciale Neiman Marcus versie, met 19 inch velgen en een suède interieur van Alcantara. Ook zijn er andere details zoals chromen grills en een met houd bezet stuurwiel. De vierwiel aangedreven 4WD is standaard uitgerust met ventilatie, verwarming, massagestoelen, uitklapbare achtertafeltjes en donkere ruiten.

 

Trefwoorden: Maserati Quattroporte informatie, Quattroporte V, Maserati Quattroporte Sport GT, Maserati Quattroporte Sport GTS, Maserati Quattroporte Executive GT, Quattroporte, Maserati Quattroporte