Mercedes-Benz C-Klasse


In 1993 werd de C-klasse geïntroduceerd door DaimlerChrysler-dochter Mercedes-Benz.  Dit model is al sinds toen verkrijgbaar in verschillende modellen. Dit zijn de sportcoupé, de sedan en de combi. Deze drie varianten zijn verkrijgbaar met zowel benzine- als dieselmotoren van 122 tot 367 pk.
Inmiddels zijn we aanbeland bij de derde generatie C-klasse, die qua vormgeving veel van de grotere S-klasse wegheeft.

C-klasse 2007 (W204)

De derde generatie C-klasse is in 2007 geïntroduceerd. Vergeleken met zijn voorganger, de W203 uit 2000, heeft hij een krachtiger en sportiever uiterlijk. Speerpunten bij het ontwikkelen van dit model waren onder andere het verkrijgen van meer rijplezier, mogelijkheid tot een scherpere besturing en het verkleinen van de luchtweerstand.


De sedan

De nieuwe generatie C-klasse wordt door Mercedes-Benz de ‘C-Klasse Limousine’ genoemd. Het zijn zakenauto’s pur sang, en dus vooral gericht op het management van bedrijven als leaseauto en op ondernemers. De sedan heeft een strak design, gebaseerd op de S-klasse en is voorzien van de nieuwste technieken. In dit segment zijn ook de BMW 3-serie en de Audi A4 te vinden. De sedan is verkrijgbaar in allerlei optiepakketen, zoals de ‘Business Class’ waarmee je de auto uitrust met snufjes zoals de Audio 50 APS systeem (geïntegreerd DVD navigatiesysteem met TMC, telefoonbedieningstoetsen op het stuurwiel, CD/DVD-speler, MP3-functionaliteit en AUX-in aansluiting) en de geïntegreerde telefoonvoorbereiding. Er zijn meer optiepakketten beschikbaar, zoals ‘Sport’. Deze zijn ook beschikbaar voor de combi.

De combi

De combi (stationwagen) van de C-klasse heeft de naam ‘C-Klasse Estate’ gekregen. Qua exterieur is hij ongeveer gelijk aan de sedan, alleen heeft hij een stuk meer ruimte.

De sportcoupé

Van de nieuwe C-klasse is nog geen sportcoupé beschikbaar. Het is een mogelijkheid dat Mercedes deze binnenkort gaat introduceren, maar daar is nog vrij weinig over bekend.

Trefwoorden: Mercedes C-klasse informatie, Mercedes C, Mecedez-Benz C-klasse, W204, sedan, sportcoupe, Mercedes C-klasse Limousine, W203, C-klasse Estatte, Mercedes C-klasse Estatte, Mercedes C-klasse, C-klasse