Mitsubishi Colt


De Mitsubishi Colt is auto uit het segment van de kleine middenklasse en is sinds 1962 op de markt. Momenteel wordt hij geproduceerd door NedCar, een autofabriek in Nederland. Hij deelt hier het platform met de Smart Forfour. Of het nog lang zo blijft is de vraag, want NedCar staat aan de rand van een faillissement.  Er zijn inmiddels al verschillende versies van de Colt verschenen. 2003: een nieuw model Mitsubishi Colt.

Nieuw model 2003

In 2003 werd door Mitsubishi in Japan een nieuw model Colt geïntroduceerd. Deze werd door Olivier Boulay ontworpen. Een jaar later werd ook de Europese versie geproduceerd door NedCar.

Toen de Colt in 2004 naar Europa kwam, was deze beschikbaar met  1.1, 1.3 en 1.5 liter MPI benzinemotoren. Ook kwam er een 1.5 liter turbo benzinemotor beschikbaar, deze levert 147 pk met 6000 toeren per minuut.
De Mitsubishi Colt is beschikbaar als driedeurs hatchback, vijfdeurs hatchback en als 2-deurs cabriolet.

Interieur

Het interieur van de nieuwe Colt oogt ruim, modern en fris. Er is hierbij handig gebruik gemaakt van allerlei soorten kunststof. Diverse accenten zijn in dezelfde kleur als de lak uitgevoerd, dit ziet er leuk uit. Aan het stuurwiel is ook veel werk besteed, het ligt dan ook prima in de hand.

Rijden.

De Colt is vooral een comfortabele en rustige wagen om te rijden. Hij verbruikt gemiddeld 1 liter op 17,2 km bij de zwaarste motor van 109 pk. Dit is dus best een zuinige motor. De auto heeft een kleine draaicirkel en is hierdoor erg makkelijk te besturen.
Qua weggedrag heeft hij veel weg van een hatchback, doordat je wat hoger zit heb je een rustig en aangenaam overzicht over het verkeer. Al met al is het een comfortabele en rustige auto om in te rijden, maar hij is niet echt bedoeld om heel sportief mee te gaan rijden.

Trefwoorden: Mitsubishi Colt informatie, Smart forfour, NedCar, Olivier Boulay, Colt, Misubitsi, MPI bezinemotor, hatchaback, cabriolet, middenklasse model, turbo bezinemotor,Mitsubishi Colt, Colt