Nissan Qashqai


De naam van de Nissan Qashqai is afkomstig uit Iran. De naam komt overeen met het een volk afkomstig uit dit land, namelijk het Qashqai volk. De auto is een van de laatste modellen die door Nissan op de markt is gebracht en wordt gemaakt in Sundeland. De auto werd in 2006 op de Parijs motor show aan het publiek bekend gemaakt. Nissan Design Europe ontwierp het model.

Doelstelling

De doelstelling van Nissan is het behalen van 100.000 of meer verkopen per jaar. Omdat naam van de auto gebasseerd is op een nomaden stam moet het volgens Nissan vooral mensen aanspreken die opzoek zijn naar een dynamische auto, maar zich niet wil wagen aan de grotere SUV\'s. De bodemplaat van de auto is nieuw en het is het eerste model dat deze bodem gebruikt. Later zou deze plaat ook onder de X-trail, de Almera en de Primera worden aangebracht. De auto mag gerekend worden tot een compacte MPV, vergelijkbaar met bjvoorbeelde de Seat Altea en de Renault Scenic.

In 2007 werd de Qashqai eerste bij de Euro NCAP crashtests voor volwassenen veiligheid. Ze behaalde hiermee de hoogste score ooit.

Nissan Murano

De Qashqai lijkt erg veel op de grotere variant die Nissan fabriceert, namelijk de Nissan Murano. De bovenste helften van de auto\'s zijn vergelijkbaar en kennen beide een strakke lijn. Dankzij zijn grote wielen en wielkasten doet de auto denken aan een SUV. Er kan worden gekozen voor een 1.6 of 2.0 Liter bezinemotor of een 1.5 of 2.0 Liter dieselmotor.

Qashqai + 2

In april van het jaar 2008 presenteerde Nissan ook een zevenzitter van het model. De motoren bleven hetzelfde maar het model is wel 21 centimeter langer. De derde zitrij is volledig in te klappen zijn. In oktober 2008 is het model op de markt gebracht.

Trefwoorden: Nissan Qashqai informatie, Qashqai + 2, Nissan Murano, Qashqai volk, Nissan Design Europe, Euro NCAP crashtests, SUV, compacte MPV, Iran, Nissan Qashqai, Qashqai