Opel Corsa


De eerste Opel Corsa kwam uit in het jaar 1983, als kleiner alternatief voor de Opel Kadett. Deze wagen wordt gebouwd door General Motors in onder andere Spanje, Argentinië en Brazilië. De Opel Corsa wordt wereldwijd onder verschillende namen verkocht, zoals de Vauxhall Corsa in Groot-Brittannië en als Opel Vita in Japan en China.

Opel Corsa D

Inmiddels zijn we toe aan de vierde generatie Opel Corsa. Deze kwam in 2006 op de markt. Er bestaat zowel een sportieve driedeursversie, dit is een sport-coupé, als een elegant vijfdeursmodel voorzien van vele extra’s. Daarnaast is er nog de Opel Corsa OPC, speciaal ontwikkeld door het Opel Performance Centre.


Versies

Wanneer je kiest voor een Opel Corsa, heb je ook de keuze uit enkele motoren. De benzinemodellen bestaan in een 1.0 liter Twinport, 1.2 liter Twinport en 1.4 liter Twinport en leveren respectievelijk 60, 80 & 90 pk. Tevens is er een turbobenzine versie beschikbaar, een 1.6 liter ECOtec die 150pk levert en voorzien is van een 6-versnellingsbak.
De dieselvarianten bestaan uit een 1.3 CDTI (75pk), een 1.3 CDTI met variabele turbogeometrie (90pk) en een 1.7 CDTI (125pk). Alle diesels zijn voorzien van een 5-traps versnellingsbak.
De Opel Corsa heeft een erg luchtig en modern interieur dat is voorzien van alle comfort. Ook is er een optie voor een panoramisch schuifdak. De Corsa is ook voorzien van allerlei veiligheidsvoorzieningen zoals de standaard airbags, meedraaiende koplampen en nog veel meer. Hij heeft een elegant exterieur dat vrolijk overkomt.

Opel Corsa OPC

Het OPC (Opel Peformance Centre) heeft een zeer krachtige benzinevariant ontwikkeld. Dit is een 1.6 liter turbo die 196 pk levert. De Opel Corsa OPC is ook qua uiterlijk een stuk sportiever en aerodynamischer dan de normale Corsa en is hiermee bedoeld voor de sportieve rijder. Deze wagen is hiermee het paradepaardje onder de Corsa’s.

Trefwoorden: Opel Corsa informatie, Opel Corsa D, OPC, Vauxhall Corsa, Opel Vita, panoramisch schuifdak, Opel Corsa OPC, Opel Preformence Centre, General Motors, Opel Corsa