Peugeot 207


De Peugeot 207 is de opvolger van de Peugeot 206. Deze 206 werd in 1998 geïntroduceerd als nieuw model in het B-segment, ook wel de economyklasse genoemd. Hij moest hier concurreren met onder andere de Renault Clio, de Ford Fiesta en de Fiat Punto. Ditzelfde geldt voor de huidige versie, de Peugeot 207. De Peugeot 207 was in 2007 de best verkochte auto in Nederland.

Versies

De Peugeot 207 is te krijgen in een 3 en 5 deurs Berline (Hatchback), SW (stationwagon) en CC (coupé-cabriolet). In Nederland zijn er verschillende uitrustingsniveau\'s te verkijgen.

Motoren

Voor de 207 is de benzinemotor ‘THP’ in joint venture met BMW ontwikkeld. De dieselmotor heeft Peugeot zelf ontwikkeld en wordt ook in vele andere wagens gebruikt. Het model is zowel met diesel- als benzinemotor te verkijgen.

Peugeot 207 CC

CC staat voor Coupé-Cabriolet. Dit houdt in dat het verharde dak zowel in de auto kan worden geschoven (zodat er een cabriolet ontstaat), maar ook als gewoon dak kan functioneren (zodat er een coupé ontstaat). De CC bestaat in 2 uitrustingen namelijk de CC en het CC Pack.

Toekomst

De toekomst van de Peugeot 207 ziet er rooskleurig uit. Het model wordt nog steeds veel verkocht en de kopers zijn er tevreden over. Het is goed mogelijk dat er nog nieuwe versies geïntroduceerd gaan worden in de toekomst.

Trefwoorden: Peugeot 207 informatie, Hatchback, Peugeot 207 SW, SW, Peugeot 207 CC, CC, Coupe-Cabriolet, THP, Peugeot 207, 207