Renault Twingo


Op de autosalon in Parijs presenteerde Renault de opvolger van de beroemde R4, namelijk de Renault Twingo. Dit is een compacte stadsauto. De Twingo werd gelijk een succes. In het jaar 2006 waren er reeds 2 miljoen Twingo’s gebouwd, en deze is hiermee niet meer weg te denken uit het straatbeeld.  Er zijn nu 2 generaties van uitgekomen.
De naam Twingo is een samentrekking van de woorden ‘Twist’, ‘Swing’ en ‘Tango’. Hiermee wil  Renault de speelsheid en het rijplezier met de Twingo benadrukken.Twingo generatie 1

Generatie 1 werd in 1993 geïntroduceerd. Hij is ontworpen door Patrick le Quément, de voormalig hoofdontwerper van Renault.Deze nam met de gedurfde Twingo flink wat risico. Hij verwees hiermee terug naar de mislukte Renault 9 en 11 en zei:’Het enige risico van Renault, is het nemen van geen risico’s.’ Generatie 1 van de Twingo heeft in 1998, 2000 en 2004 een restyling gehad.
De eigenschappen van de Twingo waren destijds revolutionair. Zo had deze een digitale snelheidsmeter in een centraal geplaatst instrumentarium. Ook was de achterbank volledig verschuifbaar.
De Twingo was alleen in benzine-uitvoering verkrijgbaar.  Hij had eerst alleen een 1.2 liter motor die 50 pk leverde, maar deze werd later vervangen door een 1.1 liter die 60 pk leverde en in 2000 werd een 75 pk 1.1 toegevoegd.

Twingo generatie 2

Op de autosalon van Genève van 2007 werd het nieuwe productiemodel van de Twingo getoond. Deze moest gaan concurreren met de Citroen C1, de Toyota Aygo en de Peugeot 107, die alle drie succesvol waren. De nieuwe Twingo heeft een vernieuwd design en nieuwere technologie. Tevens zijn er andere motorconfiguraties beschikbaar.
Er zijn drie benzinemotoren beschikbaar, elk met een inhoud van 1.2 liter. Een levert 60 pk, een 75 pk en een levert 100 pk en heeft een turbo. Verder is er een dieselmodel beschikbaar, een 1.5 liter met 65 pk.

Trefwoorden: Renault Twingo informatie, Twist, Swing, Tango, R4, Renault Twingo, Patrick Le Quement, Twingo