Seat Ibiza


Seat is een Spaans automerk dat samen met Audi en Lamborghini behoort tot het merk Volkswagen. Het model \'Ibiza\' verscheen in 1984 op de mark en is zeer belangrijk voor het merk Seat. De Ibiza neemt bijna 40 procent van de totale verkoop van het merk voor rekening. Immiddels is de auto toe aan zijn 4e generatie. Ondanks dat de auto vooral bekend staat als hatchback is er ook een sedanversie verschenen, namelijk de Seat Córdoba. Echter is de Sedan voor de 4e generatie nog niet uitgebracht.


Vierde generatie

In maart 2008 werd de nieuwste generatie onthuld. Dit was de sportcoupé Bocanegra. Later bleek dat dit prototype wel erg veel leek op de Ibiza. In mei presenteerde Seat dan ook de 5-deursversie en enkele maanden later volgde ook de 3-deursversie. De 3-deursversie werd op de markt gebracht als een \'SC\', ook wel Sport Coupe. De 2 varianten hebben een ander uiterlijk, maar zijn wel verkrijgbaar in de zelfde uitrustingsniveau\'s, namelijk Reference, Stylance en Sport-Up.

Platform

De Seat Ibiza is ontworpen door Luc Donckerwolke en is gebouwd op het onderstel waarop ook de Skoda Fabia en de Volkswagen Polo rijden. De Ibiza is uitgerust met TSI-motoren, namelijk een 1,2L, een 1,4L of een 1,8L. Als men kiest voor een dieselvariant kan er gekozen worden voor een 1.4L of een 1.9L.

Trefwoorden: Seat Ibiza informatie, Ibiza, Lamborghini, Luc Donckerwolke, hatchback, Seat Cordoba, Reference, Stylance, Ibiza SC, Seat Ibiza SC, Sport Coupe, Sport-Up, Ibiza TSI, Seat Ibiza, Ibiza