Suzuki Swift


De Suzuki Swift is een model van het Japanse automerk Suzuki, dat in 1983 door hen gepresenteerd is. De oorspronkelijke naam van de Suzuki Swift was de Suzuki Cultus, zo is hij op de Tokyo Motor Show van 1983 geïntroduceerd. In Japan wordt deze naam echter nog steeds gebruikt.
Inmiddels zijn we toe aan de Swift Generation IV.


Generation IV

De Suzuki Swift IV werd op de Autosalon van Parijs van 2004 gepresenteerd. Deze auto gooide hoge ogen met zijn vernieuwende design. De rijeigenschappen werden door Suzuki speciaal voor de Europese markt aangepast.


Uitvoeringen

De Swift is in verschillende uitvoeringen op de markt. Dit zijn de driedeurs en vijfdeurs hatchback, maar ook een er is ook de Suzuki Swift Sport. De Swift is een auto die niet al te duur is, en toch over alle gemakken beschikt. Hij moet concurreren met auto’s als de Opel Corsa, de Nissan Micra en de Citroen C1 onder andere.

Suzuki Swift driedeurs en vijfdeurs hatchback.

De drie- en vijfdeurs Suzuki Swift zijn nagenoeg gelijk. Ze zijn leverbaar met een benzinemotor van 1.3 liter en 1.5 liter, maar ook met een 1.3 liter dieselmotor. De zeer zuinige 1.0 liter motor van vorige modellen Swift is daarmee komen te vervallen.

Suzuki Swift Sport.

De Suzuki Swift sport is, de naam zegt het al, de sportieve variant van de Swift. Deze heeft een 16-kleps 1.6 liter benzinemotor met een maximumvermogen van 92 kW (125pk). Ook qua uiterlijk is hij anders, er zitten bijvoorbeeld sportstoelen in, roestvrijstalen sportpedalen en een met leder bekleed stuurwiel.

Trefwoorden: Suzuki Swift informatie, Swift Generation IV, driedeurs, vijfdeurs, Suzuki Swift Sport, Suzuki, 6e Generatie, Swift Sport, Suzuki Cultus, Suzuki Swift, Swift