Toyota Aygo


De eerste Toyota Aygo kwam in 2005 op de markt. De auto werd gebouwd door TCPA (een combinatie van Toyota, Citroën en Peugeot). Er is een speciale fabriek opgezet in Kolin, te Tsjechië. In deze fabriek worden ook de Citroën C1 en de Peugeot 107 gefabriceerd. Deze auto’s zijn, met uitzondering van de buitenkant, vrijwel identiek aan elkaar. Deze drie de modellen worden geleverd met dezelfde motor en er kan keuze worden gemaakt uit het 3 of 5-deurs model


‘I Go’

De naam Aygo komt van het Engels, namelijk ‘I Go’.  Omdat er in Nederland steeds meer vraag kwam naar kleinere auto’s is het een groot succes geworden. In 2009 is het een van de meest verkochte auto’s in Nederland.

Facelift

In 2009 kwam de Facelift van de Aygo op de markt. De motor werd aangepast zodat deze minder verbruikt en de CO2 uitstoot vermindert. Daarnaast is het uiterlijk op enkele punten aangepast.

Toyota Aygo Crazy Concept

De Toyota Aygo Crazy is de sportieve variant van de Aygo. In 2008 werd deze auto op de British International Motor Show in London voorgesteld.  Het model heeft een krachtigere motor en ook de buitenkant is aanzienlijk anders. Zo beschikt de Aygo Crazy over  17 inch velgen, grotere wielkasten, een speciale lagere bodykit en een achterspoiler.

Trefwoorden: Toyota Aygo informatie, I GO, Toyota Aygo Crazy, Toyota, Aygo Crazy, TCPA, Kolin, Tsjechie, Facelift, Crazy Concept, British International Motor Show, Toyota Aygo, Aygo