Volkswagen Passat
style=\"font-weight: bold;\"> De Volkswagen Passat is een middenklasse model van het merk Volkswagen. De eerste Passat werd in 1973 in verschillende typen op de markt gebracht. De naam Passat komt van een wind, namelijk de passaatwind. De naam Passat word voornamelijk in Europa en Noord-Amerika gebruikt. In andere landen wordt het model ook wel Dasher, Santana, Quantum, Magotam of Corsar genoemd. Momenteel is de Passat toe aan een 6e de generatie.

De 6e generatie

De huidige 6e generatie verscheen in 2005. De stijl van de huidige generatie is gebaseerd op volkswagens topmodel, de \'Pheaton\'. Het model is enigszins omstreden maar verkoopt beter dan de vorige modellen. De Passat is verkrijgbaar in verschillende typen, namelijk de Easyline, de Trendline, de Comfortline en de Highline. De goedkoopste versie, de Easyline, is verkrijgbaar vanaf 25.650€ inclusief BTW.

BlueMotion

In 2007 verscheen de extra zuinige versie op de markt. De auto beschikt over een 1.9 Liter TDI dieselmotor, 105PK en gemiddeld slechts 5.1 Liter verbruikt op 100 Kilometer. Dit is een gemiddelde van 19.6 Kilometer per liter benzine. Omdat de auto over een 70 Liter beschikt kan er gemiddeld 1350 Kilometer worden gereden met een tank. Deze waarde word bereikt door het verlagen van het toerental en de schakeloverbrenging te verlegen.

Passat CC

De Passat CC verscheen in 2008. Het is een 4-deurscoupé die beschikt over 4 zitplaatsen. De plekken op de achterbank zijn zogenaamde kuipplekken. Hierdoor is de Passat CC geen 5-zitter maar een 4-zitten. De plekken zijn luxer uitgerust dan bij het normale model. Het type maakt gebruik van het standaard onderstel van een gewone Passat. CC staat bij dit type voor comfort coupé. Normaal staan de letters CC voor Coupé Cabriolet.

Trefwoorden: Volkswagen Passat informatie, Comfortline, HighLine, Easyline, Trendline, Bluemotion, Passat CC, Dasher, Santana, Quantum, Magotam, Corsar, Coupe Cabriolet, Volkswagen Passat, Passat