Volkswagen Polo


De Volkswagen Polo is van oorsprong een klein model gefabriceert door het merk volkswagen. De eerste generatie kwam in 1975 op de markt. Volkswagen wilde met de Polo de duurdere Audi 50 aanvullen. Het verschil tussen de modellen was namelijk klein, enkel de logo\'s en de uitrusting was anders. De lagere prijs van de Polo deed Volkswagen goed, tot op de dag van vandaag wordt de Volkswagen Polo gemaakt. Het model gaat de concurrentie aan met onder andere de Skoda Fabia en de Seat Ibiza.

4e generatie

In 2002 werd de 4e generatie van de Volkswagen Polo gepresenteerd. De Polo 9N was een stukje langer dan zijn voorganger en rijd op dezelfde basis als de Audi A2 en de Skoada Fabia. Ook de motor werd veranderd. Vanaf nu was de benzinevariant verkrijgbaar als een 1.2 liter driecilinder motor met een vermogen van 55pk of een 1.4 Liter 16V viercilindermotor met een vermogen van 100pk. De dieselmotor was voortaan beschikbaar in een 1.9 Liter SDI, een 1.4L TDI en een 1.9L TDI.
De sterkste TDI variant werd in 2005 geintroduceert. Deze 1.9 Liter TDI motor heeft een vermogen van 130pk.

Polo 9N2

In 2003 kwam Volkswagen met de Polo 9N2. Dit is de sedan variant van de 9N, maar is in Nederland nooit gelevert. Het model werd geproduceert in Brazilië en is bestemd voor de Latijns-Amerikaanse markt.

Polo 9N3

De polo 9N3 kwam in 2005 op de markt. In Nederland wordt van dit model ook een GTI versie gelevert. Bij aankoop kan gekozen worden voor verschillende benzine- en dieselmotoren. De benzine motoren zijn verkrijgbaar van 1.2 tot 1.6 liter, met een vermogen tussen de 55 en 105pk. De dieselmotoren zijn verkrijgbaar van een 1.4 tot 1.9 liter motor, met een vermogen tussen de 70 en 130pk.
Ook is er een Polo BlueMotion beschikbaar. Door verschillende veranderingen in de motor is het mogelijk om met 1 liter diesel ongeveer 25 kilomter af te leggen.
De GTI variant beschikt over een 1.8 liter turbomotor met een vermogen van 150pk. Daarnaast kan ook gekozen worden voor een GTI Cup, deze is echter beperkt verkrijgbaar. De auto beschikt over een 1.8 liter 20-kleps turbomotor met een vermogen van 180pk.

CrossPolo

De CrossPolo is een speciale variant die in 2006 geintroduceert werd. De auto is 7 centimeter hoger dan de normale Polo, heeft dakrails, chrome spigelkappen en een opvallende kleurstelling.

Trefwoorden: Volkswagen Polo informatie, Polo 9N, Polo 9N2, Polo 9N3, CrossPolo, Volkswagen Polo GTI, GTI, Polo GTI, Polo Bluemotion, Polo GTI Cup, Volkswagen Polo, Polo