Volkswagen Scirocco


De Volkswagen Scirocco is een sportcoupé van het Duitse automerk Volkswagen. Het eerste model kwam in 1974 op de markt, en bleef vervolgens tot 1982 leverbaar.In 1982 kwam de Scirocco II op de markt, die ontworpen was op basis van de Scirocco 1. In 2008 werd de derde generatie Scirocco op de markt gebracht.

Scirocco generatie III.

In juni 2006 werd op de Autosalon in Parijs de concept editie van de Scirocco aangekondigd, deze verscheen met de naam ‘Iroc’ (ironisch genoeg zijn dit de vier middelste letters uit Scirocco.) Het is een driedeurs hatchback. De auto wordt sinds 2008 in Palmela in Portugal geproduceerd, hier wordt ook de Eos en de Sharan gemaakt. Het verwachtingspatroon was dat er jaarlijks ongeveer 100.000 Scirocco’s van de band zouden rollen.


Motoren.

De Scirocco III wordt gebouwd op basis  van het Volkswagen A5-platform. Hij is beschikbaar met twee 1.4 liter TSI motoren van 122 en 160pk  en er is een versie met een 2.0 liter FSI turbomotor van 200 pk. Verschil tussen de twee 1.4 liter TSI’s is dat de  motor met 122 pk gebruik maakt van een turbo, terwijl de 160 pk uitvoering ook nog een compressor heeft.
Naar verluidt krijgt het topmodel een 3.6 liter VR6-motor van 300 pk, die ook  verkrijgbaar is in de Volkswagen Touareg en de Volkswagen Passat R36. Deze is ook standaard voorzien van vierwielaandrijving.
De Scirocco is leverbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak, maar ook met de bekende DSG versnellingsbak. De 1.4 liter DSG heeft maar liefst 7 versnellingen.
Mogelijk  komt er later ook nog een GTI-versie van de Scirocco op de markt.

Trefwoorden: Volkswagen Scirocco Informatie, Volkswagen Scirooco, Volkswagen Scirocco GTI, Scirocco GTI, Scirocco III, sportcoupe, DSG versnellingsbak, Iroc, Scirocco